ENERGIE

Buiten gaan slapen is echt de beste beslissing die ooit heb genomen.

Behalve misschien met Henk trouwen. Dat was ook een heel goede beslissing. 😀

Maar na een week in de bedstee van een heel lief vriendinnetje geslapen te hebben en één nacht in mijn eigen bed, omdat de tarp er zo uit zag (zie foto) en ik geen zin had om midden in de nacht gespietst te worden door een ijspegel*, heb ik afgelopen nacht weer heerlijk gelegen in mijn hangmat de helft van de nacht onder de blote hemel.

  • Mijn grafschrift zou dan luiden: Hier ligt Rachel, zij was niet wijs; te warm naar buiten, gedood door ijs. (met dank aan Mirre)
mijn tarp was natgeregend en vervolgens bevroren

Maar Petrus en Johannes antwoordden hun: Oordeelt zelf, of we het voor God verantwoorden kunnen, naar u te luisteren meer dan naar God. Neen. we kunnen niet zwijgen wat we hebben gezien en gehoord. Handelingen 4, 19-20

Het spreekwoord luidt: spreken is zilver en zwijgen is goud. Maar soms is spreken, of je uit spreken belangrijker dan mond houden en vriendelijk lachen. Ik heb de afgelopen twee jaar ongeveer alles doorgeslikt en onder mijn tong gehouden. En ik vond dat ik het allemaal best goed deed (hysterische buien veroorzaakt door externe factoren als sloopherrie daargelaten) bleek toch dat de overdadig in mijn leven aanwezige mannelijke energie me helemaal had leeggezogen. Niet alleen heb ik alleen een man hier in huis (geen extra vrouw of dochters), ik heb ook alleen leerlingen van het mannelijk geslacht en in mijn hoedanigheid als kerkmusicus (hoewel niet zoveel werk als vroeger) breng ik mijn werkzame uren ook door in voornamelijk mannelijk gezelschap. Ik vind dat nooit zo problematisch, vooral gezien het feit dat de meeste vrouwen mij niet mogen, maar het werd duidelijk dat ik totaal in onbalans was geraakt.

En ik raakte de bodem van een bodemloze put. Ik zat zo diep dat ik alleen nog maar kon huilen. Gelukkig heb ik een vriendin die er door dik en dun voor me is en toen ik haar een berichtje stuurde dat het heel slecht met mij ging, kwam ze me meteen ophalen. Bij haar heb ik me de hele week gelaafd aan vrouwelijke energie. Mijn vriendin heeft ook nog eens twee dochters (in de bedstee van haar jongste mocht ik de hele week verblijven) en een stapel vriendinnen die allemaal langskwamen. En hoewel ik ze niet kende en ook niet echt moeite heb gedaan om ze te leren kennen, schepte ik de vrouwelijke energie met busladingen naar binnen. Langzaam herstelde zich de balans in mij en loste de mist in mijn hoofd op.

Het hielp ook dat ik de hele week ben verwend met lekkernijen en niet hoeven koken en lange wandelingen door bos en duin en over het strand.

Mirre en ik op het strand van Zandvoort ❤

En Mirre nam me mee naar Gele Ster voor een lichttherapie. https://www.gelestercoaching.nl/ Zoals ik het heb ervaren is het een soort acupunctuur met gekleurd licht in plaats van naalden. Iedereen mag daar iets over vinden. Zelf denk ik dat het beter is om voorzichtig, met hulp van liefde en lieve en kundige mensen de energiebanen in mijn lichaam beter te doen stromen. Beter dan chemische troep in mijn lijf stoppen waarvan effectiviteit evenmin bewezen is. Bovendien weet ik dat mijn lichaam altijd zeer heftig reageert op chemische middelen en ik daar over het algemeen zieker van word dan beter. Ik ben erg van gezond eten, 100% plantaardig en zoveel mogelijk uit mijn eigen moestuin, maar minstens lokaal geteeld. Gelukkig hebben we hier op het eiland genoeg tuinders die een kraampje aan de weg hebben staan en ik dus niet naar een supermarkt hoef en zelfs is er een zeer goede paddenstoelenkweker. Daarnaast maak ik het liefst alles zelf en dan bedoel ik ook echt alles. 😉 Daarnaast goed bewegen en veel buiten zijn. Mens sana in corpore sano (een gezonde geest in een gezond lichaam)

Anyways de kleurlichttherapie dus maakte van alles los bij mij en in de loop van de week voelde ik dat mijn energieniveau omhoog ging en de energie weer vrij en rijkelijk door mij heen kon stromen. Ik kan er weer (even) tegen! Ik heb nu besloten dat ik meer serieus ga kijken naar de energie in mijn leven. Negatieve energiestromen ga ik afkappen en loslaten. Slechts positieve energie laat ik nog toe.

En daar ze in een droom waren gewaarschuwd, om niet naar Herodes terug te keren, vertrokken ze langs een andere weg naar hun land. Toen ze waren heengegaan, zie, daar verscheen een engel des Heren in een droom aan Josef, en sprak: Sta op, neem het Kind en zijn moeder, en vlucht naar Egypte; blijf daar, tot ik het u zeggen zal. Want Herodes komt het Kind zoeken, om Het te doden. Hij stond op, nam midden in de nacht het Kind en zijn moeder, en vluchtte naar Egypte. Daar bleef hij tot de dood van Herodes; opdat vervuld zou worden, wat de Heer door den profeet had gezegd: “Uit Egypte heb Ik mijn zoon geroepen” Toen Herodes bemerkte, dat hij door de Wijzen was verschalkt, werd hij zeer toornig. Hij zond zijn lieden uit, en doodde in Bétlehem en heel de omtrek alle knapen van twee jaar en jonger, overeenkomstig de tijd, die hij van de Wijzen was te weten gekomen. Toen werd vervuld, wat door den profeet Jeremias gezegd was: “Een stem is in Rama gehoord, Luid geween en geschrei: Rachel beweent haar kinderen, En wil niet getroost worden, want ze zijn niet meer. Mat. 2, 12-18

De wijzen hadden ervoor kunnen kiezen hun droom te negeren en de belofte die zij deden aan Herodes na te komen. Maar zij volgden hun droom en lieten Herodes links liggen. Het was belangrijk en onderdeel van Gods plan dat zij dat deden. Anders was Jezus vermoord net als de andere Onnozele Kinderen die wij vandaag gedenken. God stuurt Zijn Geest naar ons om ons te leiden, maar de meeste van ons zijn het contact allang kwijtgeraakt en de rest luistert niet. Zelf heb ik me al jaren geleden voorgenomen niet alleen om een beter mens te worden, maar vooral dat te doen door meer en beter naar de Geest te luisteren. Helaas lukt dat me nog steeds niet altijd. Maar toen ik er helemaal doorheen zat en op de bodem van de bodemloze put lag te wachten op verlossing, gaf de Geest mij de ingeving hulp te vragen en na goed luisteren wist ik ook dat die hulp bij Mirre vandaan zou komen. Ik stuurde haar een bericht en zij reageerde alleen met: ik kom je NU ophalen. Dat was zó goed! ❤ Gelukkig heb ik de bereidheid gehad te luisteren naar de Geest en de energie te laten stromen. Nu mijn energie weer kan stromen, kan ik weer een begin maken met leven. Een nieuw project starten, doorgaan met spelen op mijn accordeon, nieuwe stukken op de lessenaar zetten (zowel op de piano als op het orgel) maar ook weten dat ik wachter moet zijn over mijn eigen energie en waken dat mijn energie bij mij blijft, blijft stromen en mijn energie en mijn zijn onverschrokken blijven verdedigen.

De bisschop van Carthage van 437 tot 453 Quodvultdeus schreef bij deze Bijbellezing het volgende: Herodes, waarom ben je bang om te horen dat er een koning is geboren? Hij is niet gekomen om je te onttronen maar om de duivel te overwinnen. Maar jij begrijpt het niet, je wordt bang en je wordt woedend. Alleen maar om het kind dat je zoekt uit de weg te ruimen, word je een wrede moordenaar van vele kinderen. Noch de liefde van de moeders in tranen, noch de rouw van de vaders huilend om hun kinderen, noch de roepen en het huilen van de kinderen, houden je er van af. Je slacht de lichamen van deze kleintjes af omdat de angst jouw hart doodt. En je denkt dat als je je doel bereikt hebt, dat je dan nog lang zult leven, terwijl je het leven zelf probeert te doden. Degene die de bron van genade is, tegelijkertijd klein en groot, die gelegen is in een voederbak, laat jouw troon beven. Hij verwerkelijkt zijn bedoeling door jou maar zonder dat je het weet. Hij ontvangt de kinderen van zijn tegenstanders en maakt er zijn adoptiekinderen van.

Lees meer over deze heilige hier: https://www.quodvultdeus.com/ (Engels)

Het was angst die Herodes dreef tot massamoord. Bang voor zijn plek, bang voor verlies van macht, bang voor de Geest, bang voor God….Onbegrip leidt tot angst. Angst leidt tot woede. Woede leidt tot afscheiden. Angst is een slechte raadgever. Probeer begrip te hebben. Zie de ander voor vol aan. Probeer de beweegredenen te begrijpen, zelfs of zeker als je het er niet mee eens bent. Probeer te begrijpen waarom die mens doet wat ie doet en probeer hem te zien, werkelijk te zien. Het eens zijn met elkaar is geen voorwaarde voor liefde en begrip.

Buiten gaan slapen is werkelijk de beste beslissing die ik ooit in mijn leven heb genomen. Door buiten te slapen voel ik me veel meer verbonden met de aarde. Ik hoor ’s nachts de egel rondscharrelen en ganzen overvliegen. Ik voel hoe de nacht zich aanpast aan de nieuwe temperatuur. Ik voel of hoor heel direct de veranderingen in het weer. Ik zie de maan en de sterren. En als het mistig of bewolkt is, zie ik dat ik ze niet kan zien. En ja, ik hoor de buren als ze buiten zitten te roken. Ik hoor ’s nachts (dronken) lui langslopen en soms maken ze herrie, veel herrie. Meestal is het dronkemansgelal of een autoradio die heel hard staat, soms hoor ik schreeuwen of huilen. Ik hoor de buurman ’s morgensvroeg naar zijn werk vertrekken en ik hoor de hond van de buurvrouw wakker worden. Soms hoor ik de aggregaat van de bouw een blok verderop, dat ligt aan de windrichting, maar ik kan dat allemaal verdragen om buiten te kunnen slapen. Mijn energie trilt hoger en aangenamer als ik buiten slaap. En dan heb ik het nog niet eens over het uitblijven van nachtmerries.

2 gedachten over “ENERGIE

    1. mij heeft het in ieder geval wél geholpen! Niet zozeer het verdrijven van depressie of het geven van energie, maar vooral mijn eigen energie weer in goede banen leiden en het openmaken van de energiebanen (emoties) die ik steeds weer opnieuw dichtdoe omdat/als het me allemaal teveel wordt.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s