met de mantel der liefde

In ons bisdom lopen heel veel priesters rond die niet in Nederland zijn geboren. Begrijp me niet verkeerd! ik heb daar helemaal geen bezwaar tegen ofzo, het valt me gewoon op. Nederland is missiegebied geworden…

Anyways, ik heb ongelooflijk veel bewondering voor hoe snel die mannen Nederlands leren en niet voor alledag; ingewikkelde theologische teksten en de Bijbel en eucharistische gebeden moeten ze gewoon direct in het Nederlands lezen en leren, en ook uitspreken in het openbaar. Ik geef het je te doen! Maar mijn bewondering behoedt me er niet voor af en toe te moeten (glim)lachen om een foute uitdrukking of uitspraak. Vanochtend hoorde ik de priester zeggen dat we deze woorden van God moeten opsluiten in ons hart. 😀 Hij bedoelde natuurlijk dat we deze woorden van God in ons hart moeten sluiten en iedereen snapt dat. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen het foutje niet eens gehoord of opgemerkt, maar ik vind het grappig.

Verder heb ik stukken van Bairstow, Stanford, Rheinberger en Chuckerbutty gespeeld en de cantor heeft prachtig gezongen. Henk was niet mee. Hij speelde vanochtend (gitaar) bij onze protestantse broeders en zusters. Je kunt de dienst hier terugkijken: https://kerkdienstgemist.nl/stations/714/events/recording/161088030000714 Henk is de gitarist met dat mooie pak aan 😉

Onze viering is niet gestreamd; als je mij wilt horen spelen, moet je naar de kerk komen. Of je gaat even naar mijn SoundCloudaccount natuurlijk! Onlangs nog nieuwe pianostukken toegevoegd en binnenkort komen er nieuwe orgelstukken, o.a. van Carlotta Ferrari. https://soundcloud.com/user-542842040/handal-kjerulf-idylle-op4-no2

interieur Petrus en Paulus kerk, Den Helder. gezien vanaf de orgelbank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s