De prinses op de erwt

Gisteravond woei het best hard. Eigenlijk te hard om in de hangmat te gaan slapen…..of toch niet. Terwijl ik nog aan het twijfelen was, overtuigde Henk mij dat ik toch gewoon buiten kon gaan liggen en als het niet ging, ik weer naar binnen kon komen. Dus heb ik om een uur of half twaalf in een luwte mijn hangmat opgehangen en opgemaakt en voor twaalven lag ik erin. Maar de wind had ervoor gezorgd dat mijn bed niet zo glad was als anders en ik kon maar niet lekker liggen. Na een hoop gerommel en getrek aan slaapzak, isolatiematje, pyjama en hangmat viel ik uiteindelijk toch in slaap. In mijn hoofd de gedachte dat ik toch echt een prinses op de erwt ben 🙈

Toen ik vanochtend wakker werd, zat die prinses op de erwt nog in mijn hoofd maar ik kon me echt met de beste wil van de wereld niet meer herinneren hoe dat sprookje eigenlijk ook alweer gaat. Dus zocht ik het op. En het geval wil dat de prins wil trouwen, maar wel met een échte prinses en de koningin (ik neem aan de moeder van de prins, maar dat staat nergens) denkt een manier om een onechte prinses van een echte prinses te onderscheiden en legt een erwt onder een stapel matrassen. Lees het hele verhaal hier:

https://www.andersenstories.com/nl/andersen_sprookjes/de_prinses_op_de_erwt

Heeft de uitdrukking “Prinses op de erwt” in ons taalgebied een negatieve connotatie gekregen; iemand die overdreven reageert op kleine tegenslag. Echter als je er objectief naar kijkt, is het eigenlijk een positief iets. Iemand is zó gevoelig dat zij zelfs door 20 matrassen heen een klein erwtje, een kleine irritatie kan voelen. Misschien was de prinses wel hoogsensitief! Was ze zelfs helemaal geen prinses van geboorte, alleen een prinses omdat ze zo gevoelig, zo sensitief, zo opmerkzaam was dat niets haar ontgaat. Als we het zo uitleggen, dan kan ik het wel met mezelf eens zijn. Ik ben een prinses op de erwt 😁

zoek de hond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s