Bomen planten

Er is een oude Chinese wijsheid die zegt: als je een jaar vooruit kijkt, plant dan rijst. Kijk je 10 jaar vooruit, plant dan bomen. Kijk je 100 jaar vooruit, onderwijs dan kinderen. Op de Joods kalender is zelfs een speciale feestdag voor het planten van bomen! (lees er hier alles over: https://isreality.nl/joodse-feesten/nieuwjaarsfeest-van-de-bomen/ ) Ik plant en zaai graag wat ik hetzelfde jaar op kan eten, maar ik plant ook graag bomen. Ik heb Henk laten beloven later een fruitboom op mijn graf te planten. (Ja, ik weet dat er ook urnen bestaan waar een jong boompje of een boomzaadje in zit, maar dan moet ik gecremeerd en dat wil ik niet.)

Een week of tien dagen geleden zei Henk: zullen we een dagje naar de Betuwe? Ik zei natuurlijk meteen JA! Ik ben dol op dagjes uit. Ik ben dol op reisjes en ik houd van door Nederland karren, dus het maakte me niks uit wat hij van plan was. Het blijkt dat Nederland nummer 1 teler van perenbomen in de wereld is. Al die perenbomen zijn in Nederland gebleven in plaats van geëxporteerd en nu zijn ze dus “over” en je mag ze gratis op komen halen! Daar hadden wij wel oren naar. Dezelfde dag kregen we bericht van onze energieleverancier Texelenergie dat ze met een vrachtwagen naar de boomteler waren gereden en een hele vracht perenbomen hadden opgehaald. Alle klanten mochten er twee op komen halen. We hoefden dus zelf niet van het eiland af en dat was wel jammer maar we waren wel twee perenbomen rijker en die waren welkom in onze moestuin. 🙂

Dus vandaag was bomenplantdag bij ons op de moestuin! Naast alle groente die we altijd verbouwen en de vier appelbomen, twee pruimenbomen en de kersenboom hebben we nu ook twee perenbomen. Hopelijk gaan ze gauw vruchten geven.

Henk inspecteert de wortels
ik graaf een gat
even kijken of het gat al diep genoeg is
grond aanstampen
water geven
dijkje eromheen om het regenwater op te vangen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s