Zonder-vis-viskoekjes

Eén van de (weinige) voordelen van baanloos zijn, is dat ik vanochtend na mijn morgengebed lekker in de hangmat kon blijven liggen om mijn boek uit te lezen. Henk kwam een kopje koffie brengen. Reinier lag naast me te dromen en de zon scheen. Wat wil een mens nog meer?! Toen was mijn boek uit en ging ik ontbijten. Reinier bleef nog even in de hangmat liggen, maar toen hij eruit viel zijn we even met z’n drieën naar de moestuin gegaan. Daar was niet veel te doen, want alles wat vroeg gezaaid kan worden is gezaaid en nu is het wachten op de IJsheiligen (begin mei) dus we hebben even gekeken hoe de spinazie en de radijsjes groeien en ik heb witlof uit de kuil gehaald. Thuisgekomen heb ik humus en cashewkaas gemaakt en omdat ik toch bezig was in de keuken, heb ik ook pastasaus en witlofsalade gemaakt voor vanavond bij moeder. En een bosvruchtentaart gebakken. En miso-pompoensoep en wafelbeslag voor morgen. Als alle vijf pitten van mijn fornuis branden en minstens één van mijn drie ovens brandt en er diverse keukenmachines aan het draaien zijn, ben ik toch best een beetje gelukkig. Nu is het wel tijd voor een kleine pauze 🙂

Zondag had ik ook voor moeder gekookt: vooraf shi-takeroomsoep en als hoofdgerecht aardappelpuree met spruitjes en een zoals-kip-schnitzel (van de Jumbo dit keer, best lekker maar die van de Lidl vind ik echt lekkerder!) Ik had me een beetje verkeken op de grootte van de aardappels en/of de magen van de eters want er was heel veel puree over. Het feit dat ik het schillen van de aardappels had uitbesteed aan mijn lieve nichtje C. kan er ook iets mee te maken hebben 😉 Gister had ik dus al een bak aardappelpuree toen ik eten ging koken. Gelukkig had ik ook nog een pot jonge jackfruit in de kast en bedacht ik een nieuw recept voor zonder-vis-viskoekjes. Ze zijn erg goed gelukt! Daarom deel ik graag met jullie het recept. Ik was eigenlijk klaar met recepten delen, maar deze is wel erg goed. En hoewel jackfruit echt superlekker is en vrij makkelijk te verwerken, vind ik toch maar weinig (originele) recepten voor met jackfruit en voeg ik de mijne daar graag aan toe.

Ingrediënten voor (ongeveer) 15 zonder-vis-viskoekjes:

5 flinke aardappels

250 gram jong jackfruit (uitgelekt)

2 eetlepels mosterd

3 eetlepels plantaardige melk

1 theelepel zout

plantaardige margarine

3 eetlepels gistvlokken

1 liter bouillon

Ook nodig:

ovenschaal met deksel

aardappelpureepers

grote koekenpan

Maak de jackfruit klein (met je vingers of twee vorken) , doe in de ovenschaal en giet de bouillon eroverheen. Zet dit ongeveer 30-45 minuten met de bouillon in de oven op 180*C

Kook de aardappels gaar en maak een stijve puree met de gistvlokken, de plantaardige melk en een beetje van de plantaardige margarine. Zout naar smaak toevoegen.

Giet de jackfruit af. (Bewaar de bouillon, hier kun je weer soep van koken!) Meng de aardappelpuree, de mosterd en de jackfruit en draai er balletjes van. Druk de balletjes plat zodat er schijven ontstaan. Leg deze op een plank en laat een uur rusten in de koelkast.

Verhit een koekenpan en smelt een ruime hoeveelheid margarine. Bak de koekjes in de hete margarine tot ze een krokant laagje hebben. (ongeveer 3 minuten per kant) Eet smakelijk!

zonder-vis-viskoekjes in de pan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s