Maria met Kind en Lam

Ik liep laatst met de hond op straat. 😀 Ik weet niet precies waarom, maar we liepen een andere route dan normaal. Ik heb drie of vier korte routes voor ’s morgens en twee of drie lange voor ’s middags. Reinier is geen puppy meer, (ik haalde hem in 2011 uit het asiel en toen was hij een maand of negen) en lange wandelingen zijn aan hem niet meer besteed. En soms laat ik hem de route kiezen. Zo ook dit keer. Hij slaat dan bij ons tuinhekje graag rechtsaf in plaats van rechtdoor, want dan komen we langs de dierenwinkel. En in de etalage van de dierenwinkel staat een nephond die Reinier als zijn allerbeste vriend beschouwt. Ofzo. Enfin, we liepen daar dus en toen kwamen we langs de antiquair. Niet zo lang geleden was dat nog gewoon een tweedehandswinkel. Ik kon het derhalve niet laten even in de etalage te kijken. En daar stond een heel bijzonder beeldje. Een afbeelding van Maria met in Haar ene arm het Kind en in haar andere arm een Lam. Ik had nog nooit zoiets gezien. Ik dacht aan beeldjes van Anna-te-drieën, waar de moeder Anna verbeeldt (de moeder van Maria) en het kind op haar schoot Maria en die heeft dan meestal een boek of een lam in haar armen dat Jezus verbeeld. Misschien was dit een versie daarvan? Ik had echt geen idee. Gelukkig heb ik diverse priesters in mijn kennissenkring aan wie ik dit soort vragen kan stellen. Dus ik maakte provisorisch een foto door de ruit heen en stuurde die naar een vriend met de vraag of hij me er iets over kon vertellen.

Thuis natuurlijk ook gezocht op het internet en hoewel er wel een aantal afbeeldingen van Maria, Jezus en Lam met of zonder Anna tevoorschijn kwamen, vond ik verder niet zoveel.

Ondertussen was ik natuurlijk verliefd geworden op dit beeldje. En ging ik er iedere dag even langs om te kijken. Niet bezorgd dat ze ondertussen verkocht zou worden, want de winkel was dicht. Nog steeds zonder werk en zonder inkomen was ik niet van plan zoveel geld uit te geven voor een beeldje en genoot ik er op afstand van.

Mijn vriend had ondertussen geantwoord dat hij ook nog nooit zo een beeldje had gezien en spoorde me aan de antiquair te bellen om te vragen wat zij ervan wist. Ik heb dat gedaan, maar ook daar kwam weinig uit. Het beeldje komt uit een nalatenschap en er zat verder niks bij aan informatie. Omdat ik het alleen door het glas had gezien en niet in mijn handen had gehouden, vroeg ik ook naar het materiaal en de ouderdom van het beeldje maar zelfs daarover kon ze me niets vertellen. Teleurgesteld over de gebrekkige informatie, maar nog steeds verkikkerd op het beeldje briefde ik de summiere informatie door aan mijn vriend. Deze stuurde me een schep geld zodat ik het beeldje kon gaan kopen. Lief hè?!?! ❤

Nu staat ze dus hier in de kamer en Henk heeft al een glazen stolp voor haar gekocht. Ze is ongeveer 15 cm hoog en van gegoten kunsthars. Hoewel de kleurtjes een beetje zijn vervaagd, is ze verder helemaal onbeschadigd. Ik ben blij met Haar.

Een gedachte over “Maria met Kind en Lam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s