overbodige mededelingen

Het fijnste van het internet vind ik dat ik nooit meer naar een winkel hoef. Naar een winkel gaan is voor mij een regelrechte ramp. Ik kan nooit iets vinden. Ik word zenuwachtig als goedbedoelend personeel komt vragen of ik hulp nodig heb. En ik heb er een pesthekel aan als mensen aan me komen en op de een of andere manier vindt personeel in een kledingzaak dat de normaalste zaak van de wereld. En dan heb ik het nog niet eens over de supermarkt.

Vroeger, toen ik nog weleens in een winkel kwam, stippelde ik een zorgvuldige route uit door de supermarkt zodat ik de schappen waarin mijn dode vriendjes in stukken gehakt aangeboden worden, kon vermijden. Dat klinkt misschien overdreven maar gister nog had ik een onbedaarlijke huilbui omdat ik per ongeluk tijdens het wassen van de spinazie een rups van een koolwitje had verdronken. Henk kwam me troosten en vroeg: wat is er aan de hand? Ik snikte dat ik een rups had vermoord, waarop hij zei dat het hooguit dood door schuld was.

En dan komt er altijd een dag dat je in de supermarkt komt en dat alles opeens ergens anders staat. Waar eerst de suiker stond, staat nu de deodorant en waar eerst groente en fruit lag, ligt nu het vlees. Weg mijn zorgvuldig uitgestippelde route! Ik kan weer helemaal opnieuw beginnen. Henk zegt dat afwisseling goed is, maar ik ben een groot fan van homeostase.

De laatste keer dat de supermarkt op de hoek verbouwde hebben ze alle vega-producten tussen het vlees en de vis in geplaatst. Onbegrijpelijk en ook onverteerbaar voor mij….Sindsdien ben ik niet meer in die winkel geweest. En eerlijk gezegd ben ik al bijna anderhalf jaar in geen enkele winkel geweest. Het meeste maak ik zelf en wat we uit de supermarkt nodig hebben (bier en postzegels) haalt Henk wel. En zelfs de meeste dingen die Henk nu in de supermarkt haalt, zou ik online kunnen bestellen.

Vroeger bestelde ik iets online en ging dan gespannen wachten op het pakje. Dat duurde soms twee dagen en soms twee weken. Het was altijd een verrassing. Soms duurde het zó lang dat ik allang weer vergeten was wat ik besteld had. Dan was het net een beetje Sinterklaas 🙂 Maar tegenwoordig!!!! Het gaat zo:

Ik bestel iets bij een webwinkel en betaal vooraf. Ik krijg dan onmiddellijk een mailtje van de webwinkel én van de bank dat ik iets besteld en betaald heb. Vervolgens krijg ik de volgende mails van de webwinkel 1. Bedankt voor uw bestelling. We gaan voor u aan de slag ja, duh! dat mag ik hopen; daar betaal ik jullie voor tenslotte 2. uw bestelling is gereed. 3. wij hebben uw bestelling overgeleverd aan het vervoersbedrijf 4. hier is de factuur van uw bestelling.

Vervolgens het vervoersbedrijf: 1. wij hebben voor u een pakket aangenomen van webwinkel X 2. wij hebben uw pakket verwerkt 3. wij hebben uw pakket overgeleverd aan de bezorger 4. de bezorger komt morgen bij u langs tussen X en Y 5. vandaag staat de bezorger bij u voor de deur tussen X en Y. 6. de bezorger komt bij u langs tussen x en y (kleiner tijdsbestek) 7. de bezorger is bij u langs geweest en heeft een pakket bij u afgeleverd En dan de webwinkel weer: Uw pakket is aangekomen, veel plezier ermee. En dan het vervoersbedrijf: wat vond u van de service? En dan de webwinkel: wat vond u van de service? Of (nog erger) wat vindt u van deze email? Oké, daar kan ik kort over zijn, TOTAAL OVERBODIG.

Als ik iets bestel en betaal, dan vertrouw ik er op dat het pakket mijn kant op komt. Ik ga toch ook niet mijn opnametechnicus of mijn publiek de hele tijd mailen met mededelingen als: ik heb nu de ideale vingerzetting gevonden voor maat 36 en 37. Of: ik heb het tempo van dat ene stuk toch nog iets verhoogt. Nee, als ik afspreek dat ik iets zal spelen, dan moet men er maar op vertrouwen dat ik het ook kan en zal spelen op de afgesproken tijd!

Het schijnt dat er zó weinig vertrouwen is in de wereld dat iedereen zelfs het werk waar hij voor aangenomen is van A tot Z moet verantwoorden. Elkaar íets meer ruimte en vertrouwen schenken, lijkt me toch echt geen overbodige luxe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s