toeval?

Het blijft leuk BiddenOnderweg aanzetten en mezelf horen 🙂 https://biddenonderweg.org/speler/gebed/2021-08-27

Afgelopen week was mijn petekind (die opnametechnicus is) met zijn gezin op het eiland en we hebben een aantal nieuwe opnames gemaakt. Gewoon thuis achter mijn eigen vleugel, speelt extra fijn 😉 en op het net gerenoveerde orgel in de Maartenskerk in Oosterend. https://www.maartenskerktexel.nl/projecten/orgelrestauratie/ Mijn vriend en collega kwam ook spelen, want die was toevallig ook die week op het eiland. Het heeft ook zo z’n voordelen op een geliefd vakantie-eiland te wonen.

Zoals jullie wel weten is bakken en koken mijn grote hobby. Dat is natuurlijk superhandig gezien het feit dat we een grote moestuin hebben. En Henk is er gewoon blij mee. De liefde van de man gaat door de maag, tenslotte. Wanneer er dus gasten zijn, ben ik er als de kippen bij om lekkere taart en koekjes te bakken en om in ieder geval één keer voor iedereen te koken. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik ging dus koken voor de goegemeente. Ik maak altijd graag een buffet-achtige maaltijd zodat er voor elk wat wils is en er ook genoeg te kiezen en te verdelen valt. En natuurlijk met groente uit eigen tuin (UET) en 100% plantaardig. Ik had aardappelsalade gemaakt en er was gemengde sla (groene, rode en wonder van vierjaargetijde) met een heldere dressing, gekookte bietjes, cashewkaas, gado-gado met jackfruit, tzatziki en zelfgebakken focaccia’s met gedroogde tomatenvlokjes en zwart lavazout. Ook had ik van wat valappeltjes een beetje appelmoes gekookt. Er was een heleboel. Ik sta na te denken in de keuken en vraag aan Henk: moet er niet nog iets van fruit komen? Ik heb altijd het gevoel dat ik te kort schiet, dat is voor hem niks nieuws. Met stelligheid beweerde hij dat er écht echt echt genoeg te eten was en dat ik me geen zorgen hoefde maken om missend fruit…..maar dat deed ik natuurlijk tóch.

Een paar uur later kwam mijn petekind om op te nemen en na wat proefopnames en verzetten van microfoons en uitzetten van andere elektrische apparaten gingen we aan de slag, maar natuurlijk was ik vergeten de deurbel uit te zetten. Ik vraag me nu trouwens af of dat eigenlijk wel kan; we hebben een ouderwetse trekbel…..ik zou misschien het touwtje los kunnen maken. Anyways dat had ik dus NIET gedaan en midden in een stuk dat ik toch al drie keer opnieuw was begonnen, gaat de bel. Voor de deur staat mijn lievelingsleerling met een emmer vijgen uit de tuin van zijn broer, of ik die wil hebben.

Zo goed wordt er voor mij gezorgd.

Toeval is misschien het pseudoniem van God als Hij anoniem wil blijven. Je zou het woord ook anders kunnen uitleggen. Toeval niet als iets dat per ongeluk, zonder vooropgezet plan gebeurd, toeval als iets wat je toe valt. Iets waar je niet op hebt gerekend, maar waar je desondanks (een soort) recht op hebt. Of, zoals ik het graag geloof, iets waarvan God vindt dat je het nodig hebt en/of goed kunt gebruiken. Al is het alleen maar om te laten weten dat er op me wordt gepast. En dat de wereld (veel) groter en (veel) mooier is dan op het eerste gezicht te zien is.

Je mag het ook ‘karma’ noemen. Wie goed doet, goed ontmoet. Zoiets. Het doet in ieder geval wonderen voor mijn godsbesef, dit soort niet-toevalligheden.

P.S. Neem voor recepten van genoemde gerechten even contact op met me, dan stuur ik ze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s